Després de treballar coordinats, però de manera autònoma, més d'un any, després de realitzar projectes en equip que han resultat de gran qualitat... Perquè no constituir una cooperativa en l'Alt Túria: Desatur Coop. V.? s'ofereix com una eina de professionals amb experiència en desenvolupament rural. Sobretot amb una vocació de passió perquè el medi ambient siga per a tots i sostenible.

    Estem en una comarca amb llocs tan excepcionals com desconeguts. On el desenvolupament d'activitats espenta a mantindre unes instal·lacions que necessiten millorar i que es necessita valorar. A més vivim en aquest territori i volem conservar-lo i promocionar-lo, aportant el nostre granet d'arena en la lluita contra la despoblació.

     L'equip de treball compta ja amb experiència en projectes i amb vocació i afany de superació en treballar tots junts, tan diferents i tan complementaris, formació diferent, experiència professional complementària i edats dispars... però tenim un nexe comú: Ens encanta el nostre treball, i ens satisfà un treball ben fet.

Equip de treball de DESATUR Coop. V.:

David Villanueva de Desatur. Direcció, Activitats i Guia
     DAVID VILLANUEVA MARTINEZ, viu a Tuéjar (València). És l'Activitat Pura i dura de l'equip, format com a Tècnic en conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural (TECAM) i Tècnic superior en animació d'activitats físiques i esportives (TAFAD).
    Ha treballat de Guia d'esports d'aventura en l'empresa de turisme actiu AVENSPORT (empresa pionera en aquesta mena de turisme en la comunitat valenciana). Les Principals Capacitats són la Creació i posada en marxa de l'empresa de turisme actiu Atreveix-te Aventures. I ha sigut co-dissenyador del projecte de la TRAVESSIA BTT DE L'ALT TÚRIA.Juan Carlos de Desatur. Administración y Senderos
    JUAN CARLOS BALLESTER viu en Benagéber. Porta "la cuina" de la Cooperativa, formació en Control de Qualitat ISO 9000, Diplomat en Investigació Operativa i Tècnic Nacional de Senderes és la seua principal aportació a l'equip de treball


   Amb experiència professional de Tècnic en Informàtica, Projectes de desenvolupament rural en l'"Associació de Benagéber, el Fill de la Muntanya" i havent treballat com a cap d'administració en diferents empreses. En els últims anys ha posat en marxa de projectes com la viabilitat d'Albergs, disseny i execució de la ruta turística CAMÍ DEL SILENCI a Benagéber, i ha col·laborat, entre altres projectes, en de la Travessia DE L'ALT TÚRIA en la Mancomunitat de l'Alt Túria.

     OBJECTIUS DE LA COOPERATIVA:
    Desarrollo de Productos Turísticos, entre ellos algunas experiencias son los siguientes:
        » Interpretació de recursos turístics. El projecte de turisme rural ha de comptar amb la fase d'interpretació, imprescindible per a posteriorment comunicar i valorar a aquests, d'una forma eficaç.
Señaletica de rutas y de interpretación en el Azud de Tuéjar, Alto Turia

        » Gestió de Continguts en les Rutes i els recursos. La comunicació ha de comptar amb un detallat contingut que es fa valorar i donar a conéixer els nostres recursos.
        » Travessies i Rutes de Senderisme i bicicleta. Amb opció a Guia i Vehicle de suport.
        » Disseny de Continguts dels llocs d'interés. Panells d'interpretació, pàgines d'Internet i altres mètodes variats tant físics com digitals.
        » Activitats d'Oci i Culturals en l'Alt Túria, des d'activitats docents, Multi-activitat, visites a llocs històrics, rutes fotogràfiques... Podem portar l'aula a plena naturalesa.
        » Disseny i execució de Rutes de SenderismeHomologació i interpretació, instal·lació de panells i pals de senyalística..
        » Estades en l'Alt Túria amb jornades de BTT, Orientació, Supervivència, Cursos, Voluntariat de prevenció d'incendis, gastronomia...
        » Educació per a un entorn sostenible del nostre medi ambient i el món rural. Projectes educatius en col·laboració amb centres docents.


     TREBALLS REALITZATS ÚLTIMAMENT:
        » 
Paratge Natural del Naixement del riu Tuéjar. Homologació de la ruta, interpretació, actualització dels elements informatius, restauració d'elements varis i generació de contingut... En desenvolupament en actitud d'Usos Públic i el projecte interpretatiu del patrimoni.
Birding, hides para fotografiar y disfrutar de las aves en el Alto Turia
        »  ACCESSIBILITAT - TURISME INCLUSIU: Projecte i Execució de l'actuació de "Benagéber amb els cinc Sentits" 700 metres hi ha de distància entre la Localitat de Benagéber i el Parc de l'Ermita de San Isidro: Un recorregut on hi ha diferents elements que permeten tant l'accés com la interpretació de la nostra naturalesa a persones amb discapacitat variada. Gaudim accentuant els sentits de la nostra biodiversitat, amb contingut molt interessant i divertit també per als més joves.
        » Projecte i excursió guiada de la Travessia en Cicle-Turisme i en BTT per l'Alt Túria. Un recorregut que permetrà conéixer els millors racons de l'Alt Túria.
        »  Projecte i Senyalització del CAMÍ DEL SILENCI, Disseny i senyalització de la Ruta que recorre els Llogarets abandonats de Benagéber. Actualment estem finalitzant el projecte d'interpretació i el marcat definitiu de la ruta.
        »  Projecte del Voluntariat de prevenció d'Incendis en l'Alt Túria 2017
Excursions en la Reserva de VALDESERRILLAS, Benagéber, Alt Túria
        »  Jornades amb Ruta guiada i activitat de fotografia de la Naturalesa "Tardor en l'Alt Túria" del 2016 en Aras de los Olmos, Benagéber, Chelva, Titaguas y Tuéjar.
        »  Jornades en els col·legis de primària de Tuéjar, Chelva i Titaguas sobre EL VALOR DE L'AIGUA, unes jornades en què donem valor a l'aigua i el seu ús responsable perquè els més xicotets actuen com a corretja de transmissió als quals som més majors.
        » ESTACIÓ TRAIL TUÉJAR. Un circuit de rutes homologades dissenyat per a realitzar activitats des d'un mínim de 4 Km., fins més de 60 Km. Recorrent i recuperant corriols i camins antics al voltant del PARATGE NATURAL NAIXEMENT DEL RIU TUÉJAR. És on es realitza al principi de cada primavera el TRAIL TUÉJAR.
        » SENYALÍSTICA EN RUTES MARXA NÒRDICA. Disseny i execució de balises i panells informatius per a rutes de Marxa Nòrdica a la província de València.
        » RESERVA NATURAL DE VALDESERRILLAS. Realització d'Aula de la Naturalesa, nous closos i projecte de sostenibilitat per a la Reserva Natural de Valdeserrillas, al costat de l'Embassament de Benagéber i el riu Túria. Un racó imprescindible de naturalesa en l'àrea declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO, ALT TÚRIA.     

Si vols més informació... Escriu-nos!

Los campos marcados con '*' son obligatorios.
* Nome
* El teu email
D'on ens escrius
El teu missatge
Captcha, Resol